Új török sorozat indul...

2015.01.10 20:02

Kösem szultána

 1. Történelmi háttér 

  Kösem szultána (1623 – 1648) vagy Mahpeyker szultána az egyik legerősebb asszony az oszmán történelembenHürrem szultána mellett. I. Ahmed oszmán szultán kedvenc ágyasa, majd később felesége. Valide szultána (a szultán édesanyja) volt, 1623-tól egészen 1651-ig, fiai, IV. MurádI. Ibrahim, és unokája, IV. Mehmed uralkodása idején. Meghatározó alakja volt annak az időszaknak a történelemben, amit A nők szultanátusa-ként tartunk számon. Ez a korszak Hürrem szultánával kezdődött, és Kösem volt az utolsó előtti nagy hatalmú asszonya. Hivatalosan kétszer került hatalomra, így egyike annak a két nőnek, akik hivatalosan az Oszmán Birodalom kormányzói voltak.


                    

   
 2. TIMS:

  "Szulejmán című sorozat kreatív csapata készül arra,hogy a következő szezonban képernyőre kerüljön a Muhteşem Yüzyıl-Kösem" projekt.Ez igaz,hogy készülőben van.Jelenleg a forgatókönyvek és az előzetes felkészülés tart,még a tervezési fázisban van a projekt.A szereplők válogatása megkezdődött.De a megjelent formában a hír NEM tükrözi a valóságot.

  TIMS Productions "

   
 3. Történet: A sorozat Kösem szultána életét mutatja be, aki meghatározó alakja volt annak az időszaknak a történelemben, amit a nők szultanátusa-ként tartunk számon. Ez a korszak Hürrem szultánaval kezdődött, és Kösem-el ért véget. Hivatalosan kétszer került hatalomra, így egyike annak a két nőnek, akik hivatalosan az Oszmán Birodalom kormányzói voltak. 

   
 4. Premier: 2015. szeptember (Törökország)