Hürremről könyv...

2015.01.10 20:32

Demet Altınyeleklioğlu: Hürrem, Szulejmán ágyasa  (Trivium Kiadó)

Szulejmán és a szépségéről, intrikáiról hírhedt Hürremszenvedélyes kapcsolatán keresztül megismerhetjük az Oszmán Birodalom fénykorát és a szultáni hárem birodalomformáló szerepét. Kettejük szerelme mellett bepillantást nyerünk a háremhölgyek, az agák és a nagyvezír hatalmi harcába, és a szultáni család szenvedéllyel, gyűlölettel és cselszövéssel átitatott mindennapjaiba.

A ruszinföldi kislány, Alekszandra Anasztázia Liszovszka faluját egy éjjel megtámadják a tatárok és elhurcolják őt. Elrablója azonban megkedveli, és a szárnyai alá veszi a lányt. Idővel Alekszandra a krími palotába kerül, ahol a kán édesanyja befogadja, és bevezeti a palotabeli élet szabályaiba és az ismeretlen, egzotikus kultúrába. Az asszony utolsó kívánságával is a lány útját egyengeti, mikor Szulejmán szultán udvarába küldeti. A veszélyes kalandokat és tragédiákat túlélő Alekszandra ekkor megfogadja, hogy végre a kezébe veszi a sorsátés nem nyugszik, míg az Oszmán Birodalom úrnője nem lesz.

 

 

 

A sorozat török nézői szerint ezt a lélegzetelállító könyvet egyetlen rajongónak sem szabad kihagynia, hiszen a sorozatból kimaradt titkokra, részletekre is fény derül.
A könyvet, itt rendelheted meg.

forrás:https://www.nlcafe.hu/