HALIT ERGENC a görög "MYtv" magazinban

2014.01.31 19:58

A 42 éves színész, aki a török Muhtesem Yüzyil című sorozatban Szulejmánt alakítja interjút adott a görög MYtv magazinnak.Ez a sorozat a legsikeresebb és legnépszerűbb jelenleg a görög televízióban.Viszont a legfontosabb szerepe az életben,hogy jó apa és férj legyen.

                                             

*"Nagy Szulejmán" nagyon népszerű Görögországban. Mit gondol erről, tekintve, hogy ez egy nagyon "érzékeny" kérdés sok ember számára a történelmi háttér miatt? *

 

HE:Tudom,és büszke vagyok a sikerre.A történelem mindig is egy érdeklődési pont volt,különösen a török történelem.Visszatekintve az elmúlt tv és mozi premierekre,azt látjuk,hogy nem túl sok produkció jelent meg az Oszmán történelemről ami ekkora világméretű hatást ért volna el,mint a Szulejmán.Olyan sok mindent nem tudunk erről a korszakról és ezért a célunk az,hogy a sorozat felvilágosítsa egy részét ennek a korszaknak.Biztos vagyok benne,ezek a  történések is felhívják majd a figyelmet..

 

*Ön mondta, hogy szereti Görögországot.Mikor volt az utolsó alkalom, amikor meglátogatta az országot?*

 

HE:Igen szeretem Görögországot.Úgy érzem magam itt,mint otthon Törökországban.Nagyon megérintett a történelem és az emberek az ön országában.2010-ben a feleségemmel együtt ellátogattunk Görögországba.Egy Tv showban szerepeltünk majd részt vettünk egy gála esten a török konzulátuson.

 

*Az elmúlt években sok változás történt önnel, mind a szakmai és magán  életben egyaránt. A karriere színészként már emelkedik, és közben már létrehozott egy csodálatos családot. Mi a legfontosabb az Ön számára, és miért?*

 

HE:Persze az életem sokat változott.Egy tv sorozaton dolgozni nem mindig könnyű,de az emberek szeretete és a siker hoz egy kis megkönnyebbülést.Azonban a családom a legfontosabb dolog a számomra.Amikor otthon vagyok velük nagyon jól érzem magam.A velük töltött pillanatok az életemben a legszebbek.

 

*Jelenleg a harmadik évad "Nagy Szulejmán uralkodása" jelenik meg Törökországban és mi Görögországba nézzük a második évadot. A tervek közt szerepel a negyedik évad? Hogyan képzeli el a végét a sorozatnak?*

 

HE:Igen,tervezzük a negyedik évadot.Nem árulhatok el semmit a végéről,de annyit elmondhatok,hogy nagyon izgalmas lesz.Eljött a idő,hogy a herceget és Ibrahimot kivégezték,ezért a sors közbeszól és új döntések,változások következnek.

 

 

*Mi a közös illetve mi a legnagyobb különbség Ön és az által megformált karakter Szulejmán között?*

 

HE:Nem mondanám,hogy van bennünk közös.Csak annyit mondhatok,hogy mindketten nagyon érzékenyek vagyunk.De nem gondolom,hogy ez elég ahhoz,hogy leírja  a közös jellemzőket köztem és Szulejmán között.Alapvetően a nagy különbség az,hogy én nem vagyok szultán.Úgy gondolom,hogy a gondolataink alkotják érzelmeinket.

 

 

*Igaz, hogy szeretne vásárolni egy faházat Meteora-n?*

 

HE:Ez nem igaz.

 

*Mi a legutóbbi pletyka, amit hallott magáról?*

 

HE:Azt hiszem a legérdekesebb pletyka amit mostanában hallottam az volt amit  az imént említett.

 

* Minden gondolkodás nélkül elfogadta Szulejmán szerepét? Voltak, akik megpróbálták rávenni, hogy meggondolja magát?*

 

HE:A kezdetektől fogva számomra ez a sorozat nagyon izgalmasnak tűnt.A forgatás nem indult rögtön,volt időm gondolkodni.Szóval,hogy őszinte legyek felmerült bennem "Vajon sikerül-e a projekt?",mert egy ilyen mértékű történelmi sorozat,mint a Szulejmán még ezelőtt soha nem volt TV-ben.

 

 

* Sok változás volt az életében azóta amióta apa lett?*

 

HE:Volt egy csomó változás.Amit az idősebb emberek szoktak mondani, hogy ha az ember nem szülő nem tudja azt és nem ért meg semmit, ez végül is igaz. A negatív gondolatok és az én személyes aggályaim szinte teljesen eltűntek. Egyfajta szabadságot és nagy felelősséget érzek,hogy a fiam Ali jövőjéről gondoskodjak. Azt hiszem, mindez természetes, így sok fontos dolog történik velünk. Azt hiszem minden ember akkor találja meg valódi énjét,amikor szülővé válik,mert addig a pillanatig amíg nincs gyermeke nincs semmilyen felelőssége sem.

 

*A fia kire hasonlít jobban?Az édesanyjára vagy Önre?*

 

HE:Sok a közös jellemző,de pillanatnyilag,pont úgy néz ki,mint az édesanyja Bergüzar.

 

*Azt mondják aki ennyire sikeres a szakmájában  az tönkreteheti a személyes boldogságát.Erről,hogy vélekedik?*

 

HE:Ahogy Szulejmán mondta:"A hatalom fenyegetés ami egy személyben vak és süket". Annak érdekében,hogy valaki legyőzze ezt az érzést meg kell fizetnie az árát,hogy emlékeztesse magát arra,hogy ő is csak egy hétköznapi ember.Nem mindenki képes hasonlót elérni.Úgy gondolom a boldogság az apró részletekben rejlik.

 

Forrás:MYtv magazin