Ejtették a vádakat a Szulejmán főszereplői ellen

2013.11.01 14:00

A török közélet több alakja is polgári pert indított nemrég a sorozat ellen. Állításuk szerint meggyalázza a szultán és az egykori Oszmán Birodalom emlékét.

A per a sorozat két rendezője, Yağmur és Durul Taylan illetve a két főszereplő, a Szulejmánt és szerelmét, Hürremet alakító színész ellen irányult. A vád szerint a színészek olyan jelenetekben szerepeltek, melyeknek nincsen valóságalapjuk illetve a szultánt rossz színben, negatív karakterként tüntették fel a nézőközönség számára. A pert indító személyek a szereplők és rendezők azonnali hatállyal való elbocsátását követelték.

Az ügy vizsgálata során az Isztambuli Ügyészség egy közleményt adott ki, melyben összefoglalta, hogy efféle pereket csak és kizárólag a sértett személy, esetünkben a szultán, hozzátartozója, leszármazottja kezdeményezhet. Ennél fogva az ügyészség ejtette a vádakat és ezt nyilatkozta: „ Bár a sorozat történelmi alapokon nyugszik, de a forgatókönyvben fiktív események is felbukkannak. Ez nem jogellenes, csak izgalmasabbá teszik a sorozatot.”